[email protected] | 020 227 224
[email protected] | 020 227 227
[email protected] | 020 227 444
Radno vrijeme: 08:00 - 21:00
(laboratorija i nedjeljom 10:00 - 17:00)

[email protected] | 020 227 224
[email protected] | 020 227 227
[email protected] | 020 227 444
Working hours: 08:00 - 21:00
(laboratory and on Sundays 10:00 - 17:00)

Stomatologija

Vrhunska usluga. Višedecenijsko iskustvo. Vraćamo osmijeh na lice!

Dijagnostika

Zdravlje. Njega. Ljepota.

Sveobuhvatna i precizna dijagnoza je preduslov svakog uspješnog tretmana.
Naša stomatološka klinika raspolaže sa svim dijagnostičkim tehnologijama koje su danas dostupne na tržištu, a koje su često neizostavan element u preciznom planiranju tretmana bolesti usne duplje.

3D CBCT Skener Planmeca ProMax

Pored običnog panoramskog ortopana, Planmeca-in CBCT skener moze da napravi i 3D skener gornje i donje vilice.

Ovakva vrsta skenera se koristi u implantologiji, hirurgiji, endodonciji, parodontologiji i protetici, zbog svoje jedinstvene mogućnosti obrade podataka u sve tri dimenzije – sto je ključ uspješne realizacije tretmana. Proces snimanja je brz i bezbolan, a samo JEDAN snimak sadrzi SVE informacije potrebne za realizaciju KOMPLETNE rehabilitacije usne duplje.

3D CBCT Skener Planmeca Promed

Planmeca-in Promed CBCT Skener nudi mogućnost šireg snimanja maksilofacijalne regije, paranasalnih šupljina i usne duplje, i indikovan je kao dijagnostičko sredstvo u oralnoj, maksilofacijalnoj i ORL hirurgiji. Takođe se koristi za snimanje koljena, zglobova i ekstremiteta, kao dijagnostičko sredstvo za ortopedski pregled.

3D CBCT Skener Planmeca Promed

Planmeca-in Promed CBCT Skener nudi mogućnost šireg snimanja maksilofacijalne regije, paranasalnih šupljina i usne duplje, i indikovan je kao dijagnostičko sredstvo u oralnoj, maksilofacijalnoj i ORL hirurgiji. Takođe se koristi za snimanje koljena, zglobova i ekstremiteta, kao dijagnostičko sredstvo za ortopedski pregled.

INTERORALNI RENDGEN

Intraoralni rentgen je mali portabilni tablet koji služi za pravljenje snimaka direktno u unutrašnjosti usne duplje, dok pacijent sjedi na stomatološkoj stolici. Proces snimanja je komforan, brz i bezbolan, a sam snimak nam služi kao dijagnostičko sredstvo prilikom brojnih tretmana, pocevši od restorative, plombiranja, liječenja zuba, parodontalnog tretmana, pa sve do hirurgije, implantologije i protetike.

Smile design

Smile Design je najnoviji koncept u estetskoj stomatologiji koji omogućava dizajniranje osmijeha na Vašoj sopstvenoj fotografiji lica. Zahvaljujući komjuterskoj tehnologiji koja podržava Smile Design, pacijenti mogu vidjeti kako će njihov novi osmijeh i zubi izgledati prije početka bilo kakve intervencije. Učestvujte u kreiranju svog savršenog osmijeha zajedno sa nama!

Implantologija

Superirono rješenje za cio život.
Implantologija je specijalistička oblast stomatologije koja se bavi rehabilitacijom bezubih zona usne duplje, kroz ugradnju implantata.
Gubitak zuba može nastati usljed trauma, parodontopatije, karijesa.

Nakon gubitka zuba, susjedni zubi se pomjeraju prema praznom prostoru, koji se polako smanjuje. Ugradnjom implantata u kost, taj se proces može zaustaviti, a vilicama vratiti normalna funkcija i izgled. Bez obzira koji je uzrok gubitka zuba, NAJBOLJE rješenje za zamjenu izgubljenog zuba je implant!

Za razliku od proteze (koja se oslanja na desni i dovodi do vertikalnog gubitka kosti ili mosta, za čiju se izradu uključuju susjedni zubi kao nosači), implanti se ugrađuju u viličnu kost SIMULIRAJUĆI PRIRODNU FUNKCIJU korijena zuba, samostalno noseći zubnu krunicu.

ZAŠTO ne biste smjeli da ignorišete nedostatak zuba

Istrazivanja pokazuju da nedostatak zuba ima višestruko negativan uticaj na kvalitet života pacijenata.

Emocionalno zdravlje i samopouzdanje:

– Umanjeno samopouzdanje;
– Umanjena socijalna interakcija;
– Povećan rizik od emotivnih oboljenja poput depresije, anksioznosti, itd.

Samopouzdanje

 • Prije tretmana 70% 70%
 • Postavljanje implanta 80% 80%
 • Predaja definitivnih zuba 90% 90%

Kolinski et al. 2013, De Rouck et al. 2009

Fizičko zdravlje:

– Ograničava ishranu;
– Otežava žvakanje;
– Dovodi do pomjeranja susjednih zuba, što može da utiče na promjenu zagriza, a samim tim do bola u mišićima i zglobovima.

Fizički izgled:

– Gubitak zuba dovodi do gubitka volumena vilične kosti;
– Gubitak volumena vilične kosti dovodi do PROMJENE STRUKTURE LICA.

Estetika

 • Prije tretmana 60% 60%
 • Postavljanje implanta 75% 75%
 • Predaja definitivnih zuba 85% 85%
w

Govor

 • Prije tretmana 80% 80%
 • Postavljanje implanta 85% 85%
 • Predaja definitivnih zuba 95% 95%

Funkcija

 • Prije tretmana 60% 60%
 • Postavljanje implanta 65% 65%
 • Predaja definitivnih zuba 95% 95%

Osjećaj

 • Prije tretmana 65% 65%
 • Postavljanje implanta 75% 75%
 • Predaja definitivnih zuba 90% 90%

Kolinski et al. 2013, De Rouck et al. 2009

KAKO nedostatak zuba utiče na zdravlje kosti

– Nedostatak jednog zuba dovodi do smanjenja volumena okolne kosti.

– Nedostatak više zuba značajno utiče na smanjenje volumena kosti, i može da dovede do promjene u izgledu vilice ili kompletnog lica.
– Nedostatak svih zuba dovodi do potpune razgradnje kosti što za posljedici ima kolaps strukture lica (obraza, usana) i samim tim doprinosi starijem izgledu.

IMPLANTOLOŠKI TRETMAN

Izgubljeni zub se može u potpunosti zamijeniti implantatom, BEZ brušenja i obrade susjednih zuba. Implantat zajedno sa krunicom je stetski i funkcionalno NAJBOLJA ZAMJENA za izgubljeni zub.

Ukoliko pacijent pati od nedostatka više zuba – postoji nekoliko mogućih tretmana.

Svaki izgubljeni zub može biti zamijenjen implantom, ili se manji broj implantata može povezati mostom.

Ukoliko pacijent pati od nedostatka svih zuba, može da posluži kao rješenje popularna metoda All on four (u prevodu Sve na četiri).
Primjena ove metode podrazumijeva postavljanje četiri implantata na kojima se fiksira proteza, i tako riješi nedostatak svih zuba jedne vilice, uz izbjegnut problem mobilnosti (prisutan kod običnih nefiksiranih proteza).
Ukoliko pacijent pati od nedostatka svih zuba, može da posluži kao rješenje popularna metoda All on four (u prevodu Sve na četiri).
Primjena ove metode podrazumijeva postavljanje četiri implantata na kojima se fiksira proteza, i tako riješi nedostatak svih zuba jedne vilice, uz izbjegnut problem mobilnosti (prisutan kod običnih nefiksiranih proteza).

VAŠ LIČNI PLAN TRETMANA

Konsultacija i pregled
Za vrijeme prve posjete obavlja se klinički pregled i konsultacija. Nakon toga se radi CBCT snimak, što je ključni korak u uspostavljanju precizne dijagnoze i odabiru tretmana. Ukoliko postoji nekoliko razlicitih opcija, pacijentu će biti pojedinačno objašnjena svaka od njih.

Planiranje tretmana
Upotrebom kompjuterizovanih metoda planiranja tretmana, razvijamo Vaš personalni rehabilitacioni plan.

Minimalno invazivan pristup

Upotreba najmodernijih hirurških tehnika, koje minimalizuju bol i otok, omogućava brz povratak poslu i svakodnevnim aktivnostima.

U implantologiji postoje dvije metode rada poznate kao Immediate Loading (imedijantno opterecenje) i Delayed Loading (odloženo opterećenje).

Immediate loading tehnika podrazumijeva postavljanje krunice na implantatu odmah nakon postavljanja implantata, i indikovana je kod pacijenata koji imaju dobar kvalitet kosti, samim tim i dovoljnu početnu čvrstinu implantata. U ovakvim uslovima je moguće odmah “opteretiti” implant, a pacijent istog dana napušta ordinaciju sa kompletiranim tretmanom.

U slucaju da pacijent NEMA dobar kvalitet kosti (česta pojava kod starijih pacijenata), indikovana je Delayed Loading tehnika, koja podrazumijeva period čekanja izmedju ugradnje implantata i postavljanja krunice na istom implantatu. Period čekanja (6 mjeseci) je potreban da bi se kompletirao proces osteointegracije, ili postizanja veze između kosti i implanta. Ova veza povećava stabilnost ugrađenog implanta, samim tim dozvoljava postavljanje krunice.

Ugradnja implanta U POTPUNOSTI MIJENJA NEDOSTAJUĆI ZUB – vrši se povraćaj normalne funkcije i optimalne estetike , uz očuvanje zdravlja kosti, desni i susjednih zuba.

ARgUmentacija kosti

Nedostatak zuba i žvakatorne funkcije utiče na gubitak volumena kosti. Augmentacija kosti regeneriše kost, a radi se prije ili u toku postavljanja implantata. Materijal koji se koristi za augmentaciju može biti uzet iz organizma pacijenta ili sintetičkih izvora (Geistlich Bio-Oss ).

Prezervacija koštanog grebena nakon ekstrakcije

Nakon uklanjanja zuba, desni prirodno migriraju u prazan prostor ostavljen kao posledica vađenja. Postoje brojne tehnike kojima je moguće sprijeciti urastanje mekog tkiva u prostor ekstrakcije, a jedna od najpouzdanijih je tzv. prezervacija koštanog grebena koja se vrši postavljanjem koštanog grafta (Geistlich Bio-Oss) na mjestu ekstrakcije. Implant može biti postavljen na mjesto ekstrakcije zajedno sa pomenutim koštanim graftom, ili par mjeseci nakon sazrijevanja koštanog grafta – u zavisnosti od indikacija.
1.) Prazan prostor koji ostaje kao posledica ekstrakcije zuba.
2.) Korišćenje koštanog grafta za popunjavanje koštanog defekta nakon ekstrakcije, kako bi se spriječio gubitak kosti. (Geistlich Bio-Oss)
3.) Korišćenje membrane (Geistlich Bio-Gide ili PRF membrane) za fiksiranje koštanog grafta.
4.) Ušivanje desni preko koštanog grafta, u pripremi za postavljanje definitivne krunice.
1.) Analiza koštanog grebena prije postavljanja implantata uz pomoc CBCT skenera i software-a za planiranje tretmana.
2.) Postavljanje implanta.
3.) Postavljanje koštanog grafta u okolini implanta radi postizanja optimalne stabilnosti i zadržavanja prirodnog volumena kosti. (Geistlich Bio-Oss)
4-5.) Sazrijevanje koštanog grafta i potpuna osteointegracija implanta kao rezultat imaju optimalnu funkciju i estetiku.

SINUS LIFT

Sinus lift intervencija podrazumijeva podizanje poda maksilarnog sinusa, a koristi se u slučajevima gdje visina i širina kosti u gornjoj vilici nisu adekvatne za postavljanje implanta.
Za proceduru podizanja sinusa se koristi najnapredniji W&H Piezo Implant sistem, koji povećava sigurnost procedure i spriječava mogućnost povrede delikatnih struktura u okolini sinusa.

Podizanjem sinusne membrane koja predstavlja pod sinusa, i postavljanjem koštanog grafta u funkciji podrške, dobijaju se optimalne dimenzije koje su potrebne za postavljanje implanta. Implant moze biti postavljen u toku same sinus lift intervencije, ili par mjeseci poslije – nakon maturacije koštanog grafta.

1.) Horizontalne i vertikalne dimenzije kosti ispod maksilarnog sinusa nisu dovoljne za postavljanje implantata.
2.) Podizanje poda maksilarnog sinusa.
3.) Postavljanje koštanog grafta (Geistlich Bio-Oss ) i implantata na mjesto podignutog maksilarnog sinusa.
4.) Potpuna regeneracija koštanog grebena i osteointegracija implantata.

Horizontalna i vertikalna augmentacija koštanog grebena

Horizontalna i vertikalna augmentacija koštanog grebena se koristi u slučajevima gdje je volumen kosti u donjoj vilici neadekvatan za postavljanje implantata.

Postavljanjem koštanog grafta (Geistlich Bio-Oss) se dobijaju potrebne dimenzije koje omogućavaju postavljanje implantata u toku same intervencije ili par mjeseci nakon maturacije koštanog grafta – u zavisnosti od indikacije.

1.) Neadekvatna vertikalna i horizontalna dimenzija koštanog grebena.
2.) Horizontalna i vertikalna augmentacija koštanog grebena korišćenjem kosštanog grafta (Geistlich Bio-Oss).
3.) Postavljanje implanta nakon postizanja adekvatne širine kosti.

NAVOĐENA REGENERACIJA TKIVA (Guided Tissue Regeneration GTR)

Navođena regeneracija tkiva se koristi u brojnim situacijama gdje je neophodna regeneracija mekih i tvrdih tkiva oko prirodnih zuba ili implanta. Pomoću ove tehnike, moguće je djelimično povratiti izgunljeni volumen koštanog grebena i produžiti životni vijek prirodnog zuba ili implanta.

PARTNERI KLINIKE:

Protetika

Top estetika uz najmoderniju tehnologiju.
Stomatološka protetika je grana stomatologije koja se bavi dijagnozom, planiranjem tretmana, rehabilitacijom i održavanjem oralne funkcije, komforom, izgledom i zdravljem pacijenata koji pate od nedostatka zuba, koristecći se biokompatibilnim materijalima.

Rješenje za popravku zuba

Krunica

Polomljeni zub ne treba ignorisati. Zubna krunica se pravi od biokompatibilnog materijala (poput keramike ili cirkonijuma) koji ne može da izazove alergijske reakcije u Vašem tijelu. Naša sopstvena dentalna laboratorija dizajnira krunice i mostove uz pomošProcera CAD-CAM sistema.
Pacijenti koji nisu zadovoljni sa izgledom ili funkcijom svojih zuba, idealni su kandidati za ovaj vid terapije.

Vaš lični plan tretmana

Prilikom prve posjete stomatologu, pacijent prolazi kroz rutinski intraoralni pregled i analizu opšteg stanja usne duplje. Nakon čega se uzimaju otisci gornje i donje vilice, kao I međuvilični odnosi (uz pomoć kojih naši laboratorijski tehničari prave egzaktan model vilice i njene funkcije).

Neizostavan dio svake konsultacije je i foto session – pomaže u identifikaciji glavnih estetskih nedostataka i pruža pacijentima priliku da sa stomatologom, kroz zajedničku analizu slika, zaključe koje bi aspekte svog osmijeha željeli da modifikuju. U ovoj fazi je moguce napraviti i Art Smile Design – digitalnu simulaciju Vašeg budućeg osmijeha, kako bi i sami vidjeli finalni rezultat PRIJE početka rada. Tom prilikom će Vam stomatolog detaljno objasniti koje različite tehnike i materijali mogu biti upotrebljeni u konkretnom slučaju.
Druga faza tretmana podrazumijeva protetsku pripremu zuba i uzimanje otisaka koji se koriste za proizvodnju definitivnih zuba u našoj sopstvenoj zubotehnicčkoj laboratoriji.

Nakon završetka protetske pripreme zuba i uzimanja otisaka, dobijate privremene krunice koje čuvaju normalnu funkciju, estetiku i nivo desni. Što omogućava da u svakom trenutku do predaje definitivnog rada imate zube.

Oralna hirurgija i paradontologija

U našoj ordinaciji Vam možemo pružiti sve vrste oralno hirurških intervencija u lokalnoj anesteziji; po potrebi se, kod djece ili veoma osjetljivih pacijenata na bol, lokalna anestezija može kombinovati sa intravenskom sedacijom (u saradnji sa anesteziologom).

 

 • Vađenje neizniklih zubajedna je od najčešćih oralno hirurških intervencija. Od svih neizniklih ili poluizniklih zuba, najveći procenat odlazi na umnjake koji svojim rastom ili položajem ugrožavaju okolne zube i strukturu.
 • Apikotomija i cistektomija – hirurško liječenje “procesa” na vrhu korijena. Bilo da su u pitanju manje lezije ili veće vilične ciste, jednako se uspješno mogu riješiti.
 • Hiruško-ortodontske tretmaneizvlačenja neizniklih zuba i njihovo smještanje u zubni niz sprovodimo uz saradnju sa ortodontom.

rhBMP-2 (recombinant bone morphogenetic protein-2) i PDGF( platelet-derived growth factor)

Imajući u vidu veliki broj osoba koje imaju parodontalnu bolest, potpunu ili djelimičnu bezubost, postaje jasno kolika je potreba za regeneracijom paradonta oko zuba i regeneracijom kosti prije postavljanja implantata, kao i očuvanje volumena grebena nakon ekstrakcije zuba, apikotomije, cistektomije…

Početkom 2007. FDA daje odobrenje da se rhBMP-2 (recombinant bone morphogenetic protein-2) može primijeniti u stomatologiji u slučajevima sinus lifta, rekonstrukciju alveolarnog grebena, očuvanja volumena grebena nakon ekstrakcije zuba, apikotomije i cistektomije itd.  Rekombinantni humani proteini  rhBMP-2 stimuliše proizvodnju kosti.

PDGF

Platelet-derived growth factor je jedan od brojnih faktora rasta ili proteina koji regulišu rast i podjele ćelija. Konkretno, ima značajnu ulogu u formiranju krvnih sudova (angiogeneza) i rastu već postojećih krvnih sudova u tkivima.

PRP & PRF

su skraćenice za pojmove “platelet-rich plasma i platelet-rich fibrin” što u prevodu znači “trombocitima bogata plazma i fibrin”. Ovo su produkti koji se dobijaju iz pacijentove krvi, a koriste se kod sinus lifta, rekonstrukciju alveolarnog grebena, očuvanja volumena grebena nakon ekstrakcije zuba, apikotomije i cistektomije…

Može da se koristi kao plazma koja se dodaje vještačkoj kosti, a namjena joj je da svojim prisutvom izvrši postepeno otpuštanje faktora rasta i pospiješi angiogenezu (formiranje krvnih sudova) i na taj način maksimalno doprinese očuvanju volumena ugrađene vještačke kosti. Ako se koristi u obliku fibrina, može značajno da doprinese ubrzanom zarastanju post-operativne rane, smanjenju nastanka hematoma i kao barijera za prodor infekcije nakon šivenja rane.

PARODONTOLOGIJA

Bolje je spriječiti.

Parodontopatija

u današnje vrijeme predstavlja vodeću bolest usne duplje koja je široko rasprostranjena kako među starijim tako i među mlađim osobama. Suština samog oboljenja je u bolesti potpornog aparata zuba, “temelja”, koja dovodi do rasklaćenja i na kraju do ispadanja i gubitka zuba.

Sam uzrok leži u formiranju zubnih naslaga koje se vremenom, taloženjem minerala, pretvaraju u zubni kamenac. Neophodno je svakodnevno čišćenje zuba od mekih naslaga da ne bi došlo do njihovog prelaska u kamenac, jer je onda neophodan profesionalni tretman.
Shodno tome, naša ordinacija preporučuje da na svakih pola godine vršite ordinacijsko ultrazvučno uklanjanje zunih naslaga i kamenca.

A

Metode liječenja parodontopatije mogu biti konzervativne i hirurške.

Konzervativnim metodama mogu se liječiti i zaustaviti destruktivni procesi kod djelimično uznapredovalih parodontopatija, kad nije došlo do značajnog gubitka kosti. Konzervativne metode podrazumijevaju uklanjanje čvrstih naslaga, eliminaciju raznih faktora rizika i edukaciju pacijenata o pravilnom održavanju higijene.

Hirurške metode se primenjuju u kasnijim stadijumima kada je gubitak kosti već uznapredovao toliko da se konzervativnim metodama ne može sanirati stanje. U okviru hirurskih metoda, naša klinika Vam nudi sve oblike gingivoplastike i gingivektomije.

N
Važno je napomenuti da je najvažnije da se parodontopatija otkrije na vrijeme i da se primjenom odgovarajućih tretmana zaustavi i održava na zatečenom nivou, jer je uglavnom teško u kasnijim stadijumima nadomjestiti veliki gubitak kosti koje ovo oboljenje prouzrokuje.

Oralna hirurgija i paradontologija

Minimalno invazivne intervencije poput:

  • gingivektomije,
  • proliferacije tkiva,
  • biopsije,
  • produženja kliničke krune zuba,
  • uklanjanje frenuluma,
  • tretman aftoznih ulceracija,
  • incizija i drenaža apscesa
  • kao i otvaranje implantata,

mogu se obaviti potpuno bezbolno i bez reza, uz pomoć lasera.

ENDODONCIJA

Riješiti problem u korijenu.

Endodoncija je grana stomatlogije koja se bavi liječenjem oboljenja dentalne pulpe i struktura koje su povezane sa korijenom zuba.

Potreba za liječenjem zuba se najčešće pojavljuje kada pacijent osjeti:

 • Bol na promjenu temperature (npr. prilikom konzumacije hladnih ili toplih napitaka);
 • Bol prilikom konzumacije slatkog;
 • Bol prilikom žvakanja koje izaziva pritisak na zub koji je u pitanju.

Konsultacija i pregled

U prvoj posjeti nakon pojave bola, obavlja se intraoralni pregled i konsultacija. Intraoralni pregled podrazumijeva upotrebu različitih dijagnostičkih metoda kako bi se ispitao integritet mineralizovanih struktura zuba kao i status zubnog nerva.

Planiranje tretmana

Intraoralni rentgen je neizostavan dio svakog liječenja. Snimak najčešće ukaže na postojanje karijesa ili frakture zuba, koji se manifestuju u vidu tamnog defekta. Budući da snimak pokazuje tačne granice defekta, on može poslužiti kao ključno dijagnostičko sredstvo prilikom odabira adekvatnog tretmana. Ukoliko defekt izazvan karijesom ili frakturom zuba seže sve do granica pulpne komore (zubnog nerva), indikovani tretman je endodonsko liječenje zuba.

Napravljeni snimak daje mogućnost kompjuterske analize dimenzija nervnog kanala zuba, sto je od krucijalne važnosti za planiranje tretmana.

Minimalno invazivan pristup

Intervencija endodonskog liječenja zuba se radi u lokalnoj anesteziji, i sasvim je bezbolna. Koriste se automatizovani aparati za obradu zubnih kanala, koji zajedno sa apex locator aparatom za mjerenje vertikalnih dimenzija i laserom za debridiranje i sterilizaciju zubnih kanala, skraćuju vrijeme tretmana i povećavaju nivo uspjeha.

Slučajevi - prije / poslije

DJEČIJA I PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA

Za najdraži osmijeh!
Dječija i preventivna stomatologija je grana stomatologije koja se bavi higijenom i očuvanjem mliječnih zuba, od čega će kasnije direkno zavisiti kvalitet i jačina stalnih zuba.

Dobra higijena, uz pravilnu ishranu, glavni su preduslovi za sprječavanje pojave karijesa na zubima. NJAČEŠĆI uzrok pojave karijesa je nedovoljna oralna higijena.

JOŠ od malih nogu treba voditi računa o izboru kvalitetnog pribora za održavanje higijene i njegu usta i zuba:

• četkice za zube;
• zubne paste;
• zubni konac;
• tečnosti za ispiranje usta i zuba.

Redovnom stomatolosškom kontrolom, uz preventivne mjere zaštite zuba, umnogome se mogu izbjeći problemi koji nastaju pojavom bolesti usta i zuba.

U preventivne mjere zastite zuba spadaju:

FLUORIZACIJA

Fluor ima veoma bitnu ulogu u prevenciji nastanka karijesa i poboljšanju čvrstine zuba.
Fluorizacija zuba je tretman koji kratko traje (na zube se nanosi pasta sa visokom koncentracijom fluora ) i preporučuje se četiri puta godišnje (sa svakim godšnjim dobom).
Tretman je bezbolan što umnogome doprinosi da prve posjete stomatologu za dijete budu opuštajuće, da se razbije eventualni strah i od početka uz preventivu razvija zdravstvena kultura.

ZALIVANJE FISURA

Pod pojmom zalivanje fisura podrazumijeva se popunjavanje fisura tečnim kompozitom sa fluorom kako bi se spriječilo zadržavanje plaka i nastanak karijesa.

Djeca u šestoj godini dobijaju prvi stalni zub – šestice koje imaju veliku ulogu u okluziji gornje i donje vilice. To je period smjene zuba, kada higijena nije na sasvim zavidnom nivou, tako da zalivanje fisura stalnih zuba ima ključnu ulogu u njihovom očuvanju.

SANACIJA MLIJEČNIH I STALNIH ZUBA

Period nicanja mliječnih zuba je od šestog mjeseca života pa do navršene tri godine. Nedugo zatim, po završetku nicanja drugog mliječnog molara, dijete treba povesti u prvu posjetu stomatologu.
Mliječne zube treba tretirati kao i stalne – da bi se spriječio prenos infekcije na klicu stalnog zuba, očuvao prostor za stalni zub i razvila kultura odlaska kod stomatologa.

SEDACIJA U STOMATOLOGIJI

Sasvim novo iskustvo posjete stomatologu.
Odlazak kod stomatologa često u pacijentima izaziva anksioznost, što povlači odlaganje pregleda, a time i pogoršanje oralnog zdravlja.
Usljed pogoršanja, javlja se potreba za kompleksnim tretmanom za koji je ponekad potrebno nekoliko posjeta stomatološkoj klinici.

Stomatološka sedacija pruža mogućnost realizacije kompleksnih tretmana u jednom danu, a sve to uz uklanjanje anksioznosti i straha.

Analgosedacija je stanje smanjenje svjesnosti, čime se postiže osjećaj smirenosti kod pacijenta. Naš anesteziološki tim ordinira terapiju prije početka intervencije, a intervencija počinje tek kada se pacijent uspava. U toku intervencije pacijent je u smirenom stanju i ne osjeća bol, a nakon intervencije se budi bez sjećanja na istu.

Sedacija je predviđena za sve veće i teže zahvate koji traju duže od 20 minuta. Primjenjuje se kod radikalnih, opsežnih i bolnih zahvata (implantologija, protetika) kao i kod manjih stomatoloških zahvata kod pacijenata koji pokazuju izraziti strah.

DENTALNI TURIZAM

Crna Gora je jedna od najatraktivnijih evropskih turističkih destinacija. Jedinstveni spoj mora i planine pruža turistima širok spektar mogućnosti – od mirnog odmora u Bokokotorskom zalivu, do avanturističkih tura kroz planinske masive države sa najvećom prosječnom nadmorskom visinom u Evropi!
Dentalni turizam u Crnoj Gori predstavlja idealnu priliku za pacijente koji žele da spoje lijepo i korisno, i toku svog odmora riješe postojeće probleme iz domena stomatologije.
Stomatološka klinika specijalne bolnice Ars Medica je od strane inostranih pacijenata duže od tri decenije prepoznata kao centar gdje mogu dobiti vrhunski tretman iz oblasti implantologije, estetske stomatologije i protetike. Poseban dio klinike je dizajniran za potrebe pacijenata koji iz inostranstva dolaze na kraći poslovni put ili odmor. Uprkos ograničenom vremenu ostanka, pacijenti su u prilici da dobiju kvalitetan i sveobuhvatan tretman počevši od dijagnoze, do rehabilitacije širokog spektra funkcionalnih i estetskih problema.

Za vrijeme trajanja tretmana, pacijenti imaju opciju boravka u jednom od naših luksuznih bolničkih apartmana .

Kontakt forma

11 + 2 =

Usluge koje nudimo inostranim pacijentima uključuju:

E

Besplatan smještaj u luksuznom bolničkom apartmanu.

E

Besplatan transport od aerodroma u Podgorici ili Tivtu do klinike. Besplatan transport od klinike do aerodroma u Podgorici ili Tivtu.

E

Asistenciju u slučaju rezervacije hotela i ostalih smještaja van klinike, kao i prilikom organizovanja turističkih posjeta i tura.

Posjetite Sveti Stefan

Sveti Stefan je malo poluostrvo u Jadranskom moru, sa luksuznim hotelskim kompleksom od 5 zvjezdica, na 6 km udaljenosti od Budve. Elementi bogate istorije Svetog Stefana još iz perioda Mletačke Republike, savršeno su očuvani unutar njegovih zidina koje formiraju subliman spoj sa morem, okolnim pješčanim plažama i planinama u zaleđini.

Posjetite Kotor

Grad Kotor je jedan od istorijskih centara trgovine južnog Jadrana, sa lukom i gradskim zidinama koje su kao svjetska kulturna baština pod zaštitom UNESCO-a. Kotor i njegova okolina su pripadali Veneciji, što je ostavilo trag na gradskoj arhitekturi. Kotorski zaliv, poznat kao Boka kotorska, jedan je od najdubljih i najdužih zaliva na Jadranskom moru pa se često naziva najjužnijim fjordom Evrope. Planinske litice Orijena i Lovćena natkriljuju grad.

Posjetite Perast

Perast je mali grad u bokokotorskom zalivu koji je bio sjedište jedne od najpoznatijih primorskih škola na Jadranu. Na svojoj relativno maloj teritoriji, Perast ima čak 18 crkava, uključujući i Crkvu Sv Nikole sa impresivnim zvonikom visokim 55 metara. Blizu obale Perasta se nalaze ostrva Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela koji predstavljaju posebnu atrakciju ovog grada.

Posjetite Durmitor

Predjeli Durmitora, po ljepoti i neokrnjenosti rijetko i autentično djelo prirode, proglašeni su nacionalnim parkom 1952. godine. Smješten na sjeverozapadu Crne Gore, park obuhvata osnovni masiv Durmitora sa kanjonom Tare – drugim najdubljim kanjonom na svijetu! Ljepoti durmitorskog masiva posebnu draž daje 18 ledničkih jezera od kojih je najveće i najatraktivnije Crno Jezero. Veličanstvenosti pejzaža, pored ljepote jezerskog basena i blistave vodene površine, doprinosi prostrani šumski predio koji ga okružuje i gorostasno uzdignut nad njim, vrh Međeda. Na 2km je udaljenosti od planinskog gradića Žabljaka, zimskog turističkog centra Crne Gore.

Telefoni:

Poliklinika: 020 227 224
Stomatologija: 020 227 227
Ginekologija: 020 227 444

Ars Medica
Ars Medica
WordPress Lightbox